Side 1 af 1

Fireworks Galaxy

: 22 jul 2019, 17:51
af jdclausen
Lidt uventet blev det pludselig astrofotovejr i går aftes, så jeg fik endelig lejlighed til at prøve kræfter med et objekt, jeg længe har haft i tankerne - Fireworks Galaxy (NGC 6946 / Caldwell 12). Man kan godt mærke, at vi nu er kommet en måned om på den anden side af Sankt Hans. Der begynder så småt at komme et brugbart mørke. Og så hjælper det vel også, at teleskopet peger næsten lige mod zenit.

To timers samlet eksponering blev det til, inden skyerne igen begyndte at trænge sig på. Der er desværre ikke så mange farvenuancer i billedet, og jeg ved ikke helt, om det er det skyldes manglende evner eller om det er udstyrets skyld. Jeg drømmer lidt om et dedikeret astrokamera, så jeg måske kan få lidt mere med i den røde del af spektret.

60x 120” ved ISO1600. 15 darks, 20 flats, 20 bias.

https://www.astrobin.com/416537/

Re: Fireworks Galaxy

: 22 jul 2019, 18:42
af Xplode
Sjelden å se folk forsøke seg på denne, det er nok mye pga den er ett sommerobjekt, men den er også utrolig vanskelig å få bra pga den ligger bak masse støv fra vår egen galakse samt en haug med stjerner som gjør det vanskelig å redigere.
Du har absolutt gjort ett forsøk ok selv om resultatet ikke er altfor bra, mye av det er grunnet teleskopet og kamera, men det hjelper selvsagt ikke att det ikke er helt mørkt.
Du får av meg tommel opp for forsøket :D

Re: Fireworks Galaxy

: 11 aug 2019, 07:00
af jdclausen
Endnu et forsøg på at forbedre billedbehandlingen af et tidligere foto. Der er meget at komme efter, synes jeg...