Ja, medmindre man køber et okular med variabel brændvidde, et zoomokular.Vil det så sige at man skal købe et okular til hver bestemt forstørrelse
Nej, det er fuldstændig forkert. Man vælger okular (og dermed forstørrelse) efter hvor stort man ønsker at se objektet og hvor lysstærkt, det er. Nogle objekter er meget store og fylder meget i synfeltet, så man må bruge okularer med lang brændvidde (f.eks. 40mm), selvom de er meget langt væk, såsom f.eks. visse galakser, gaståger, etc. Månen derimod er lysstærk, det samme er planeterne, og de har mange detaljer, der ligger på grænsen til, hvad teleskopet kan vise, så man må bruge høj forstørrelse for at se dem, og dermed altså bruge okularer med kort brændvidde, f.eks. et 10mm. Om teleskopet tillader brug af et 1,6mm okular afhænger fuldstændig af teleskopet, objektets lysstyrke og hvor rolig luften er. De fleste objekter ses bedst med lav til middel forstørrelse.så som du beskriver jo mindre mm okular jo længere væk og jo større jo tættere på? Så fx 80 mm til månen og 1.6 mm er vel det max teleskopet tillader?
Jep. Men teleskopet er naturligvis ikke begrænset til de 36x.men når der så står magnification x36 hvad mener de så med det? er det fordi at den 28mm okular der følger med giver en forstørrelse på x36?
Nej. Det er når man projicerer okularets billede ind i et kamera (og vel at mærke, når kameraet ikke har et eget objektiv. Har det det, kaldes metoden for afokal projektion).okular projektion er vel bare man sætter flere okularere oven på hinanden måske,
Lysforurening er kun et problem, hvis man vil observere lyssvage objekter. Det har ikke den ringeste betydning, hvis man vil observere Månen og planeterne.Godt nok bor jeg i en mindre by med en masse lys, men mine forældre bor kun et par kilometer væk på en gård hvor der er helt mørk , har godt læst mig til at der ikke på være noget forstyrrende lys overhovedet.
Thomas, Bornholm