Side 1 af 1

laminering af søgekort

: 30 jun 2018, 15:20
af Lindhard
Det er normalt godt at have et søgekort, en foto eller en tegning med ud, når vi observerer.

Alle har vel efterhånden en printer, og det er nemt at tage et print af det, man skal bruge fra en bog eller et blad eller fra nettet, hvis noget spændende dukker op.

Jeg har dog ofte oplevet, at mit print bliver lidt ”slattent” efter kort tid udendørs om aftenen og derfor er mindre brugbart.

Jeg købte derfor for en del år siden en lille A4- lamineringsmaskine, så jeg kunne lægge plast om mine print, og det har været en succes.

IMG_0241.jpg
IMG_0241.jpg (58.32 KiB) Vist 240 gange
Plasten er nogle lamineringslommer, som kan købes i større mængder ganske billigt.

Det ”koster” så en plastlomme pr gang, men der kan jo printes på begge sider, og jeg har med held puttet to stykker papir i een lomme, når det kneb.

Papirerne kan hermed tåle fugten, bliver ikke krøllede og kan bruges flere gange, og eneste ulempe er, at man ikke kan skrive/tegne på papirerne, men så må man have et ekstra print med ud.

Jeg har efterhånden en større stak af kort fra Guide, tegninger, artikler fra Sky & Telescope og kopier af diverse stjernekort og månekort til inspiration, hvis jeg en aften skulle mangle noget at se på.

IMG_2573.jpg
IMG_2573.jpg (45.54 KiB) Vist 240 gange
Jeg har hængt nogle holdere (fra Ikea) op på væggen, så mine kort er lige ved hånden, systematiseret efter årstiderne.

aldi.jpg
aldi.jpg (101.54 KiB) Vist 240 gange
Denne snak skyldes, at Aldi torsdag den 5. juli har tilbud på en sådan lamineringsmaskine og på plastlommerne.

Sådanne tilbud dukker op med jævne mellemrum, men her er muligheden altså, hvis nogen kan bruge ideen. Jeg kan anbefale den.

Re: laminering af søgekort

: 01 jul 2018, 14:34
af Rudi
God ide Lars 👍
Jeg skal da lige en tur forbi Aldi.

Jeg har aldrig rigtig kunne nænne, at tage mine bøger med ud, da de hurtigt bliver nussede pga fugt.

Og måske er det ligefrem en fordel, at man ikke kan skrive på lanineringen. Måske kan man skrive noter med en fedt pen, som efterfølgende, når de er overført til et andet medie, kan tørres af med en spritklud?