Fin lille bog "Meteorites - The story of our solar system"

Besvar
Brugeravatar
nightsky
Reactions:
Indlæg: 659
Tilmeldt: 08 dec 2017, 17:54
Geografisk sted: Danmark

Fin lille bog "Meteorites - The story of our solar system"

Indlæg af nightsky » 02 apr 2019, 18:01

D. 25. februar udkom der en fin lille bog "Meteorites - The story of our solar system" skrevet af eksperter på Natural History Museum, London.

Billede

Billede

Den giver en fin introduktion og den allernyeste information omkring dette videnskabelige område, letlæselig med fakta og forklaringer. En anderleders gennemgang af hvor man finder meteoritter, med lidt sjov statik over fald. Godt afsnit om nedslag og kratere, hvor de også kommer forbi Chelyabinsk, kratere og nogle hammerfald.

Noget af det jeg har bemærket, er den fine gennemgang af hvor meteoritter stammer, altså hvilke asteroider eller planeter de stammer fra. Her har man medtaget nogle af de nyeste fotos af asteroider som Ida, og forklarer tydeligt hvorledes man kan kæde meteoritter og asteroider sammen.

Et dejligt stort afsnit omkring meteorittyper, som går et stykke videre end mange af de gænge bøger om emnet, godt krydret med gode fotos (gælder for hele bogen)

Der er også et afsnit om kometer.

"Meteorites - The story of our solar system" kan varmt anbefales til alle som bare har den mindste interesse i astronomi, eller man blot vil opdateres med noget af den nyere viden. Til prisen er den et fund.

Forfattere:
-Caroline Smith chef for Earth Sciences Collections og kurator for meteoritter ved Natural History Museum, London.
-Sara Russell er Merit Researcher i Cosmisk mineralogi og planetarisk videnskab ved Natural History Museum. Medlem af videnskabsteamet ved NASA's OSIRIS-REx mission, og deler stolt navn med asteroiden Sararussell.
-Natasha Almeida er Postdoctoral Researcher i mineralogi og planetarisk videnskab ved Natural History Museum. Specialist i de sjældne enstatite kondrit meteoritter.PS. Jeg har nok lidt positiv bias for bogen. Jeg var nemlig så heldig at få fat i den i januar, før den officielt udkom. Endda i en signeret udgave af alle tre forfattere. :D
Billede
\Lars
Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst